Nyhedsbrev

Nyheder

Information

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Følg os på Facebook

Vingårde Frankrig

Bonjour!

Frankrig er verdens største vinland ….når Italien ikke er det.

Frankring er verdens bedst placerede vinland.

Det land med mest Calcaire (kalksten)…som er kendt for at være det bedste til vinproduktion.

Landet med de mest restriktive regler for vinproduktion…på godt og ondt.

Fra Champagnes unikke bobler til Loires berømte Sancerre, smukke Alsace med ”rigtig” Riesling og Bordeauxs berømte Cru. Fra Bourgognes gamle Pinot Noir vinmarker til kult vine i Cote Rotie, Hermitage og Chateneuf du Pape. Ægte Malbec i Cahors og klasse Rose i Provence, til de ”nye” stjerner i Languedoc, Roussillon og Minervois.

Frankrig kan det hele, deres selvforståelse er enorm og de mener de er de bedste.

Ofte har de ret.

Underkategorier

  • Bergerie du Capucin...
    Bergerie du Capucin (Languedoc - Pic Saint Loup)       Ejendommen, Bergerie du Capucin, strækker sig over femten hektar i området i Pic Saint Loup, der dækker over kommunerne Lauret og Valflaunès. Da vin også er en familiehistorie, hvis skønhed og aromaer indeholder de værdier, der overføres fra generation til generation, minder Bergerie du Capucin mig om min søn, som jeg også ærer på denne måde, siger Claude Cruells.   Vingården ligger 658 meter over havets overflade og 30 kilometer fra Middelhavet, på foden af Cévennes og Massif Central. Pic Saint Loup dufter af parfume og de rene essenser af de nordligste Languedoc-appellationer, såsom eg, fyrretræ, timian, laurbær, rosmarin og meget andet. Frugterne er affødt lige midt i de forskellige jordarter, i undergrunden, bl.a. lerkalksten.   Om vinteren samler jorden nok vand til at afbalancere de varme somre med moderat tørke og markerede termiske forskelligheder mellem dag og nat. Alle vore vines personlighedstræk fremkommer her i området af Pic Saint Loup.   mailto:contact@bergerieducapucin.fr  
  • Brunel Pere & Fils
    Brunel Pere & Fils I dag er Brunel familien vendt tilbage til traditionen med at handle med vine - "Brunel aux Gardine" - hvilket gør dem i stand til at tilbyde et bredt udvalg af vine fra Rhône Nord og Syd. Patrick Brunel arbejder via sit netværk og den store tillid, der er til hans arbejde, med de bedste vinproducenter i regionen. Han producerer vine af høj kvalitet. Familien udnytter derved sin store viden med hvordan blanding og aldring bedst respekterer karakteren af vinen for hvert område. Kvaliteten af emballagen i den særlige flaske – Gardine flasken - understreger denne opsigtsvækkende vin. CHATEAU DE LA GARDINE - Route de Roquemaure BP 35 - 84231 Châteauneuf du Pape Cedex - FRANCE – Tel: +33.(0)4.90.83.73.20- Fax: +33.(0)4.90.83.77.24 chateau@gardine.com Gå til hjemmesiden
  • Chateau d'Agel
    Chateau d'Agel Robin Budowski fortæller, at da han for ca. 15 år siden startede vingården Chateau d’Agel, der ligger indenfor “Parc national regional du Haut Languedoc, var det eneste krav, at den skulle ligge i Languedoc området – der hvor priserne er blandt de laveste i Frankrig, men også hvor kvalitet og potentiale er optimale. Vingården består af 38 hektar, som bliver dyrket meget effektivt, blandt andet ved hjælp af ønolog Jean Natoli, som kender området som sin egen bukselomme, og som omgående anerkendte jordens ekstraordinære store potentiale. Druerne er Carignan, Syrah og Mourvèdre (rødvin), Marsanne, Viognier, Grenache Blanc og Vermentino (hvidvin). Chateau d’Agel producerer ca. 10 % hvidvin ud af hele produktionen, men hovedkoncentrationen ligger i den gode kvalitetsrødvin (3 hvidvin og 8 rødvine). Vinene er fra 2007 produceret som AOC (undtagen Muscat Sec), som altid vil forblive en Vin de Pays d’Oc). Chateau d’Agels vine bliver regelmæssigt vurderet med høje og højeste udmærkelser og medaljer, f.eks. 2 store guldmedaljer ved ”Concours Mondial de Bruxelles”, Vinalies, 90 og 91 Wine Spectator Points etc. Absolut en vingård med klasse. Gå til hjemmesiden
  • Château de la Gardine
    Château de la Gardine Det siges, at for at producere stor Chateauneuf du Pape, skal vinmarken være dybt rodfæstet i jord, der er dækket af småsten og ved flodbred.. Det er præcist Château de la Gardine, liggende på en stenet hylde mod Rhone floden. Fra slottets terrasse kan du beundre Provence Alpille kæden, Luberon bjergene og endnu tættere, Avignon. Brunel familien, der har dyrket vin siden 1670, købte la Gardin, og familien har forbedret og renoveret frem til det smukke resultat, det er i dag. Og de fortsætter stadig. Jorden af Châteauneuf-du-Pape er så berømt, at det ikke er nødvendigt at beskrive den. Se på billedet, og du ser den stenede grund - nærmest fotoristisk. Mange fantastiske vine kommer fra denne jordbund. Château de la Gardine og saint-Roch ejes af den samme familie, men hvert sted har bevaret netop deres specielle karakteristik til deres vine. Gå til hjemmesiden
  • Château Saint-Roch
    Château Saint-Roch Brunel familien har været vinmagere siden 1670. Maxim og Patrick blev ejere af Chateu Saint-Roch i 1998 i Roquemaure i Lirac regionen, der er berømt for kvalitetsvin. 40 hektar vinmarker er spredt over Lirac, Chateauneuf du Pape og Cotes du Rhône. Gennemsnitsalderen for vinmarkerne er 35 år. Der er 3 forskellige former for land i Lirac appellation: Rød jord med små sten, der er velegnet til rødvin, sandet jord, der gør det delikat og sofistikeret, og der er limstens jord. Château de la Gardine og Saint-Roch ejes af den samme familie, men hvert sted har bevaret netop deres specielle karakteristik til deres vine. Gå til hjemmesiden
  • Chateau Ollwiller
    Chateau Ollwiller Slottet Ollwiller - et af kun to slotte, der producerer Chateau vine i Alsace i dag. Ollwiller producerer fremragende Riesling og Pinot Blanc, og vi har fået denne skønne vin i vores stald via La Cave de Vieil Armand. Opførelsen af det første Ollwiller slot og vingård kan dateres tilbage til det trettende århundrede til greverne af Waldner. Landbruget og vingården samt cistercienserkloster Crescent Place tilhører Greven af Ferrette (hvis over-hoved var biskoppen af Strasbourg). I det 18. århundrede byggede Dagobert Waldner, som var udnævnt til generalløjtnant af kongen, et smukt slot, hvor mange prominente figurer på den tid har resideret, herunder Louis XV. Slot og grunde er erhvervet i 1825 af Jacques-Gabriel Gros, der både ejer og arbejder med industrielle tekstiler og landbrug, og han fandt på at sammensætte både de gårde, der er i området samt at renovere vingården. Vingården blev ødelagt under Første Verdenskrig under Slaget ved Vieil Armand, men slottet blev genopbygget i 1925. Vieil Armand's vingård og slottet hører stadig til familien, og der arbejdes med en til stadighed voksende fabrikation. www.cavevieilarmand.com Gå til hjemmesiden
  • Francois le Saint
    I Loire Valley ligger Francois le Saint som ejes af vinmagerne Poul og Benoit Fouassier, og Florence og Benoit Chazllon, som har sat sig for at skabe et nyt udvalg af vine til Vignerons de Nature. Vinmarkerne udgør næsten 56 hektar med vinstokker på 15 år. 80 % af disse udgør den gamle ædle Sauvignon-sort og resten er beplantet med den delika-te og elegante Pinot Noir. Vingården benytter sig af de traditionelle håndværksmæssige metoder og bestræber sig på at respektere miljøet for så vidt det er muligt. Tre fjerdedele af arbejdet udføres derfor med håndkraft. Det prioriteres at respektere jorden og derfor har man siden år 2000 benyttet en biodynamisk tilgang på både vinmarkerne og vingården. Vineriet er kendt og anerkendt som et af de første med økologisk certifikation.  
  • Jean-François Bouchard...
    Jean-François Bouchard tilhører en meget kendt vinmagerfamilie, der har fabrikeret skønne Bourgogne vine siden starten af det 18. århundrede. Jean-François Bouchard besluttede sig for – efter at have tilbragt 15 år I familiefirmaet Bouchard Père et Fils – at starte sin egen forretning I 1997 – blandt andet for at tilegne sig og udvikle vine indenfor de nyeste markedstendenser. På denne baggrund har Jean-François Bouchard specialiseret sig I en verdensomsplændende distribution af vine fra Bourgogne og Beaujolais. Ejendommen respekterer naturen, og går op i bæredygtig vinavl. Vinene er 30 år gamle, og der plantes græs mellem rækkerne af vinstokke for at undgå nedbrydning. Jean-François Bouchard
  • La Cave du Vieil Armand
    La Cave du Vieil Armand Vingården ligger lige nord for Mulhouse og smyger sig under Vieil Armand bakkedraget. Grand Cru Ollviller ejer 36 hektater af jorden og Cave Vieil Armand ejer så halvdelen - ca. 18 hektarer. En af fordelene er, at netop dette område er et af de tørreste områder i Frankrig - og dette profiterer vinene meget af. Le Cave de Vieil Armand ligger fra 260 meter up til 320 meter over havets overflade og vender mod sydøst – så sammen med en veldrænet, sandrig topjord, er dette paradiset for dyrkning af Riesling. Riesling Grand Cru Ollviller er en af topvinene fra hele Alsace området – hvis ikke i hele Frankrig. Den ledende ønolog – Jean-Pierre Pastier har et nærmest intimt kendskab til alle de forskellige vinmarker, og han er i stand til at udvælge og frembringe de vine, der opnår en naturlig balance mellem det naturlige frugtsukker, alkohol og syre, hvilket betyder, at vingårdsen kan tilbyde en lang række forskellige kvaliteter i de forskellige årgange. Vingården anbefaler og står naturligvis gerne til rådighed med assistance i forbindelse med at udvælge de forskellige vine fra årgang til årgang, som passer til lige netop det, kunderne ønsker. www.cavevieilarmand.com Gå til hjemmesiden
  • Les Climats d'Or
    aptiste Gillot kommer oprindeligt fra Burgundy nær en lille by Autun. Her hjalp han sin far på gården med køerne og markerne. Baptiste er 33 år og bor i Beaune som er hjertet af vinområdet Bourgogne. Han er oprindelig uddannet bankmand men i 2020 mødte han Mr. Bouchard og de fandt hurtigt ud af, at Baptiste skulle overtage Mr. Bouchards firma da han gik på pension maj 2021. Baptiste Gillots passion for vin blev født i det øjeblik han startede med at arbejde for forskellige vinproducenter og blev præsenteret for deres vine og viden. Du kan læse mere information om  Les Climates d’Or  på deres website.
  • Les Clos Perdus
    Les Clos Perdus Vingården Les Clos Perdus blev oprettet i 2003 og består i dag af ca 20 hektarer i Corbiere Maritime området, omkranset af High Corbières og Agly Dalen. Navnet refererer til de ”tabte” vin, der er plantet op af bjergskråningerne. Ejeren og vinmageren Paul Old og hans tidligere kompagnon opdagede her en rigdom af antikke vinstokke i bjergene og dalen i Roussillon. Mange af de små vinmarker er blevet overset af større producenter, fordi de ikke lå lige for en effektiv høst, men det er netop disse 100 år gamle vinstokke, der giver en helt unik karakter og den høje kvalitet, som Languedoc området er i stand til at producere. Les Clos Perdus bruger urtete til at reducere sulfater og kobber fra jorden. De håndrenser jorden og kan derfor med stolthed bekræfte, at alle vinene er certificeret biodynamiske – med en overvældende omsorg for jorden og vinstokkene i særdeleshed. Vinene får derfor mulighed for at udvikle sig med et minimum af indblanding – og belønningen er vine af højeste kvalitet. Gå til hjemmesiden
  • Mas Gabinele - Prieuré...
    Mas Gabinele - Prieuré Saint Sever Thierry Rodriguez siger, at siden vingårdens oprettelse i 1998 har deres vine opnået adskillige priser og blevet berømt i store vinpublikationer. Dette er ikke endemålet i sig selv, men inspirerer til at fortsætte og arbejde mod de optimale vine. Vingården består af 12 hektar, beliggende i Laurens, lige i hjertet af Faugères appellationen for Languedoc-Roussillon. Jorden består mest af sandstensskifer. Da jorden dermed er meget fattig, er udbyttet meget lavt. Produktionen varierer mellem ca. 20 og 25 hektoliter pr. hektar, alt afhængig af årstidens klimatiske forhold. Vingårdens bæredygtighed er med til at tage hensyn til den økologiske balance i området, og alle druer håndplukkes. Her kan du læse en artikel af Thierry Rodriguez Gå til hjemmesiden
  • Maison Ventenac
    Maison Ventenac vingården er beliggende lige under det store bjergmassiv, der kaldes “det sorte bjerg”, ca 10 km fra Carcasonne. Maison Ventenac er siden 1999 klassificeret som AOC (Appelation d’Origine  Controlée) og er blandt de mest berømte vinavler områder i Languedoc Roussillon området, både for den høje kvalitet men også for deres originalitet – grundet den fantastiske sammenhæng og forbindelse mellem områdets klima, Middelhavets solskinstimer og Bordeaux’ mængde af regnvand. Derfor har vingården som den eneste tilladelse til at dyrke ”Middelhavets druesorter” (Syrah , Grenache osv) samtidig med de traditionelle ”Bordeaux” sorter (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc osv) i lige mængder (minimum 40 % i de endelige vine for hver af de to originale vine).
  • René Vedrenne
    René Vedrenne René Vedrenne er et stærkt familiefirma, der er oprettet i 1906. Vingården ligger i nærheden af Bordeaux – lige i hjertet af St. Emilion og Pomerol regionen, og d ejer adskillige vinmarker med prestigefyldte Bordeaux appellationer, såsom Pomerol, Lalande de Pomerol, Saint Emilion, Castillon Côtes de Bordeaux, Bordeaux og Supérieur. René Vedrenne har mange eksklusivaftaler rundt omkring i området, og derfor har vi - via René Vedrenne - et stort udvalg af vine af stor kvalitet og værdi for vores kunder. René Vedrenne er i dag et førende vinfirma i hele området. Rene Vedrenne moderniserer hele tiden og den nye tempererede og temperaturkontrollerede moderne kælder sikrer de bedste lagermuligheder for deres fantastiske vine, der eksporteres til mere en 30 forskellige lande i hele verden, bl.a. os her i Danmark. Tlf.: +33 (0) 557 51 11 52 / / Fax: +33 (0) 557 25 09 17 info@rene-vedrenne.com Gå til hjemmesiden
  • Terres de l'Amandyére
    Terres de L'Amandyere Man siger, at vin er historie, og her taler vi om et land – Frankrig - og en vinproducent i Frankrig. Jorden leverer de skønne druer, og vinproducenten transformerer druerne til de skønne vine. Druerne er runde og saftige og takket være deres kompleksitet, opnår man den dyrebare nektar. Den selvlærte vinmager Stephane Serre står bag vinene fra L’Amandyere i Languedoc. Stephane Serre er skaberen, som nogle mener er et geni, andre en ren charlatan, som laver vin på samme måde, som Kejserens skrædder syede i HC Andersens eventyr 'Kejserens nye klæder'. Han er kontroversiel og bryder grænserne for det mulige. Uanset hvad man mener, skal man være forberedt på noget anderledes, udfordrende eller overraskende fra hans side. Stephane Serre, som er selvlært, har med sin lille vingård overbevist kritikerne. Han har opnået at hans vine er eftertragtede, sjældne og at samlere gerne betaler skyhøje priser for nogle af hans vine. ''7. Element'' koster fx 400 Euro. Mere moderat er prisen for en flaske ABC Terre de l’Amandyère forsøger at dechifrere og bruge mere end blot de kendte og alligevel strengt fortrolige metoder, så vinen dyrkes og produceres i producentens hemmelige og mytiske univers. Terre de l’Amandyère inkluderer og udnytter Moder Jord i produktionen. Gå til hjemmesiden
  • Wine By Julie
    Julie Rispal har arbejdet 15 år med en af de bedste vinkøbmænd iBordeaux. Julie var skuffet over at champagne skulle være så kostbart og blev ved med at stige samt en manglende kvalitet i Cremant sortimentet. Julie skabte MBJ (Made By Julie) for at vise man kunne lave høj klasse Cremant med en pris tættere på Prosecco. Alle 750 ml. i hver enkelt af de klare flasker, kommer via en helt unik metode som Julie Rispal benytter til at komme vinen på flasker som sikrer et glas fuld af smukke blive bobler. Præcis som din dyre favorit champagne. Når flasken åbnes, får du de fineste bobler som svarer til hvad du ønsker af en god Cremant. WBJ's hjemmeside
pr. side
Viser 1 - 12 af 47
Viser 1 - 12 af 47