Vingård: WhitehavenOmråde: Marlborough, Awatere Valley, New...
Tilbud 3 flasker kun 497,- kr. (spar 100 kr.)Vingård: Cave...
New Zealand er af verden hurtigst voksende vinlande .
Fremragende til Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Gewurtstraminer og Riesling.
Fra verdens sydligste vinområde Central Otago ( køligt ) til nord øen (varmt).
På nordøen laves shiraz, cabernet, merlot (varmklima druer) men dog ikke i høj klasse kvalitet, endnu.
Den mega varme korte sommer er et problem ( børn skal bære hat / kasket om sommeren), samt den lange vinter, kan gøre at druerne har svært ved at modnes om efteråret.
NZ har på sin vis revolutioneret vinverden med deres hang til skruelåg og deres høje (bourgogne stil) kvalitet.
Monty Python lavede jokes om NZ vinkvalitet!
I dag er der ingen der griner mere ….
Underkategorier
Vingård: WhitehavenOmråde: Marlborough, New ZealandDruer: 100 % Pinot GrisAlkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: Vinen er drikkeklar nu og kan ligge i 6 årProduktion: 5.000 flaskerLagring: 6 mdr. på stål og 6 mdr. på fadRating: NejVelegnet til: Røget fisk, lette vildtretter, svampe og asiatisk mad
Vingård: WhitehavenOmråde: Marlborough, New ZealandDruer: 100% Pinot NoirAlkohol: 14 %Gemmepotentiale: Vinen er drikkeklar nu, og den kan ligge 5-8 årProduktion: 5.000 flaskerLagring: Håndplukket og lagt i fransk ege barriques i 10 måneder, fyldt på flaske i marts 2018Rating: nejVelegnet til: Vildt og fugle
Vingård: WhitehavenOmråde: Marlborough, New ZealandDruer: 100% Pinot NoirAlkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: Vinen er drikkeklar nu, og den kan ligge 6 årProduktion: 5.000 flaskerLagring: 11 måneder i egetønder. Fyldt på flasker i martsRating: NejVelegnet til: Vildt og fugle
Vingård: Matahiwi EstateOmråde: Hawkes Bay, Wairarapa, New ZealandDruer: 100% ChadonnayAlkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: 12-15 årProduktion: 3.900 FlaskerLagring: 1 år på ståltanke og 6 mdr på fadRating: NejEr velegnet til: Fisk, ost og asiatisk mad
Vingård: AmisfieldOmråde:Lowburn Terrace, New ZealandDruer: 100% RieslingAlkohol: 9 %Gemmepotentiale: 5 årProduktion: 2.400 FlaskerLagring: Rustfrie ståltankeRating: NejEr velegnet til: Ost, tapas, kylling, wok og fisk
Vingård: AmisfieldOmråde: Central Otago, New Zealand Druer: 100 % RieslingAlkohol: 12 %Gemmepotentiale: Drikkeklar nu. Kan ligge op til 10 - 16 år.Produktion: 4.000 flaskerLagring: Modnet på lette tønder i 4 månederRating: NejVelegnet til: Fisk, suppe og ost
Vingård: AmisfieldOmråde: Central Otago, New ZealandDruer: 100 % Pinot NoirAlkohol: 14 %Gemmepotentiale: 10 - 15 årProduktion: 20.000 flaskerLagring: 10 måneder, hvor af 23% i nye franske egefade Rating: NejVelegnet til: Okse- og kalvekød af høj klasse
Vingård: WhitehavenOmråde: Marlborough, New ZealandDruer: 100% Sauvignon BlancAlkohol: 13 %Gemmepotentiale: 5 årProduktion: 5.000 FlaskerRating: NejEr velegnet til: Fine hvide fisk samt kylling og skaldyr
Vingård: AmisfieldOmråde: Central Otago, New ZealandDruer: 100 % Sauvignon BlancAlkohol: 12,5 %Gemmepotentiale: 15 - 20 årProduktion: 12.000 FlaskerLagring: Rustfrie ståltankeRating: NejEr velegnet til: Velkomst – ost, laks og tapas
Vingård: AmisfieldOmråde: Central Otago, New ZealandDruer: 100 % håndplukkede Pinot Gris druerAlkohol: 13 %Gemmepotentiale: 15 årProduktion: 16.000 flaskerLagring: Stål og ældre fadeRating: NejVelegnet til: Ost, asiatisk mad
Vingård: WhitehavenOmråde: Marlborough, Awatere Valley, New ZealandDruer: 100 % Sauvignon BlancAlkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: Til år 2030Produktion: 9.000 flaskerLagring: 6 mdr. på stålRating: Gold; Concours MondialVelegnet til: Muslinger, hummer og andre skaldyr, hvis fisk, salat og som aperitif