Nyhedsbrev

Nyheder

Information

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Følg os på Facebook

Valdipiatta

vingaard_valdipiatta.jpg

Tenuta Valdipiatta ligger i bjergene ved Montepulciano, et af de smukkeste steder i Toscana.

Giulio Caporali, Valdipiattas ejer og grundlægger, købte ejendommen sidst i 60'erne for at forfølge sin drøm om at lave fantastisk vin.

Ved hårdt innovativt arbejde og en grundlæggende respekt for jorden, er det lykkedes Giulio at få Valdipiatta til at blive en af top producenterne af Vino No-bile di Montepulciano.

I 2002 gik hans datter Miriam i sin faders fodspor og overtog vinproduktionen.
Miriam, der har arbejdet tæt sammen med sin far fra 1997 til 2002, dedikerer nu sit arbejde til familievingården. Hun deler sin fars passion for jordens mu-ligheder i Montepulciano og de gamle vinmagertraditioner. Med sin uddannelse fra Universitetet i Rom og studier mange steder, bl.a. i Bordeaux, viderefører hun nu Valdipiattas aktiviteter med fremstilling af vin af fremragende kvalitet, markedsføring og salg.
Siden 1990 har Miriam samarbejdet med Professor Yve Glories, chef for Facul-ty of Oenologi of Bordeaux.
I 2018 blev vingården EU certificeret økologisk (Marchio Comunitario Bio).

Montepulciano, hvor Vino Nobile di Montepulciano bliver fremstillet, ligger 605 meter over havets overflade og det totale areal for kommunen udgør 165 kvadratkilometer. Jorden er mest ler, sand og en ret løs sandholdig ler med små lommer af småsten. Det jordområde, der specifikt er velegnet til at dyrke druer på, ligger i mellem 250 og 600 meters højde. De fleste vinmarker er østvendte.

Alle vine fra Valdipiatta er lavet af egne dyrkede druer, der kommer fra de omkringliggende vinmarker, der strækker sig over ca. 30 hektar. På 80% af vinmarkerne dyrkes Sangiovese, der er en traditionel drue i Toscana og som i Montepulciano har det lokale navn ”Prugnolo Gentile”. Canaiolo Nero og Mam-molo fuldfører rækken af typiske druer for dette område, hvorimod Merlot, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir er de druer, der kendetegner typisk geo-grafisk placerede vinstokke, der dyrkes side om side med de traditionelle pro-duktioner af Vino Nobile di Montepulciano, Rosso di Montepulciano og Chianti.

Valdipiattas vinkælder svarer fuldstændig til Valdipiattas filosofi om at skabe de bedste betingelser for vinen. Traditionen med at lagre Vino Nobile i store tøn-der af Slovensk træ, følges op af brugen af de fineste franske egefade. Den endelige lagring i flasker finder naturligvis sted i temperaturstyrede rum med den rette fugtighed, og vinen bliver først frigivet når den er klar.

Produktionen forfines år efter år af Valdipiatta og giver til stadighed en fanta-stisk vin.

Prøv det – det er en nydelse!

Gå til hjemmesiden

Viser 1 - 6 af 6
Viser 1 - 6 af 6