Italien, italiensk rødvin, Vigna D'ALfiero, Nobile di Montepulciano, DOCG, Valdipiatta Forstør

Vigna D'Alfiero, Nobile di Montepulciano, DOCG (2013), Valdipiatta

IT0660121

Ny

Vingård: Valdipiatta
Område: Montepulciano - Italien
Druer: 100 % Sangiovese (Prugnolo)
Alkohol: 14,5 %
Gemmepotentiale: Topper efter 15-25 år
Produktion: 5.437 flasker
Lagring: 24 mdr. på fransk eg, 12 mdr. på cement og 24 mdr. på flaske
Rating: Nej
Allergener: Sulfitter
Velegnet til: Vildt, grillet oksekød og modne oste

Flere detaljer

499,00 kr.

Mængderabat

Fra Antal stk. Pris pr. stk. Du sparer
6 429,00 kr. Op til 420,00 kr.
12 369,00 kr. Op til 1 560,00 kr.

Yderligere information

Fra vingården Valdipiatta, der ligger i bjergene ved Montepulciano, et af de smukkeste steder i Italien, kommer denne skønne Vigna D’Alfiero, Nobile di Montepulciano.

Vigna D’Alfiero fremstilles kun i ekstraordinære år, hvor druerne fra vores ældre vinmarker er nøje udvalgte og separat vinfremstillet. Denne vins levetid kræver, at ældning i træ efterfølges af en periode, nogle gange ret lang tid, med raffinering i flaske. På den måde opnås en perfekt ligevægt mellem alle dens komponenter.
Alle druer håndplukkes.

Farven er den klassiske rustrøde farve, med mørkerøde toner. Det er en flot velkonstrueret vin, sprød og kraftfuld i munden, med tydelige noter af stald, muld og græs og med en lang eftersmag af tobak og modne mørke bær.
Duft af mørke frugter, cigar, cacao og lakrids.
Vigna D’alfiero er en tanninrig rødvin, som topper efter 10 år.

Vigna D’alfiero betyder Alfiero's vinmark. Alfiero var den første arbejder på Tenuta Valdipiatta, og han havde allerede arbejdet i 15 år på vingården da Giulio Caporai købte ejendommen i slutningen af 80’erne. Det var Alfiero, der lærte Giulio om vingårdens historie, hemmelighederne fra vinmarkerne og jorden og vinstokkenes karakteristika. Det var Alfiero, der i 1973 beplantede en ca. 3 hektar stor vinmark, der blev kaldt Bossona. Denne vinmark er i dag betragtet som Valdipiattas bedste ”cru” til produktion af Sangiovese. Urano, Alfieros søn, fortsatte efter sin far på Valdipiatta og er I dag kældermester på Valdipiatta. Da Alfiero døde, besluttede Gulio Caporali at producere en vin, lavet af druer fra den vinmark, Alfiero havde grundlagt 25 år tidligere. Han navngav også vinen Alfiero. På etiketten er der et håndtegnet billede af den unge Alfiero, der står blandt sine vinstokke.