Italien, italiensk rødvin, Vigna D'ALfiero, Nobile di Montepulciano, DOCG, Valdipiatta Forstør

Vigna D'Alfiero, Nobile di Montepulciano, DOCG (2008), Valdipiatta

IT0660117

Ny

Vingård: Valdipiatta
Område: Montepulciano, Italien
Druer: 100% Sangiovese (Prugnolo gentile)
Alkohol: 14%
Gemmepotentiale: 15 – 25 år.
Produktion: 6.466 flasker
Rating:
Velegnet til: Alle former for pasta og risretter, rødt kød, vildt, lagrede oste, salami og skinke

Flere detaljer

389,00 kr.

Mængderabat

Fra Antal stk. Pris pr. stk. Du sparer
6 349,00 kr. Op til 240,00 kr.
12 319,00 kr. Op til 840,00 kr.

Yderligere information

Fra vingården Valdipiatta, der ligger i Montepulciano i Italien kommer denne skønne rødvin Vigna D’alfiero, Nobile di Montepulciano.

Farven er mørk med brune toner, som skyldes 3 års fadlagring. Dette er med til at give denne fantastiske vin struktur, karakter, masser af saft, kraft og fylde og lang tids holdbarhed.

Det er en flot velkonstrueret vin med duft og smag af lakrids, træ, muld og tørv. Vigna D’alfiero er en tanninrig rødvin som bør drikkes efter 10 år.

Vigna D’alfiero betyder Alfiero's vinmark. Alfiero var den første arbejder på Tenuta Valdipiatta, og han havde allerede arbejdet i 15 år på vingården da Giulio Caporai købte ejendommen i slutningen af 80’erne. Det var Alfiero der lærte Giulio om vingårdens historie, hemmelighederne fra vinmarkerne og jorden og vinstokkenes karakteristika.

De var også Alfiero, der i 1973, beplantede en ca. 3 hektar stor vinmark der blev kaldt Bossona. Denne vinmark er i dag betragtet som Valdipiattas bedste ”cru” til produktion af Sangiovese.

Urano, Alfieros søn, fortsatte efter sin far på Valdipiatta og er I dag kældermester på Valdipiatta. Da Alfiero døde, besluttede Gulio Caporali at producer en vin, lavet af druer fra den vingård Alfiero havde grundlagt 25 år tidligere. Han navngav også vinen Alfiero. På etiketten er der et håndtegnet billede af den unge Alfiero der star blandt sine vinstokke.