Italien, italiensk rødvin, Nobile de Montepulciano Riserva DOCG, Valdipiatta Forstør

Nobile di Montepulciano Riserva DOCG (2005), Valdipiatta

IT0660118

Ny

Vingård: Valdipiatta
Område: Montalcino - Italien
Druer: 100 % Sangiovese (Prugnolo)
Alkohol: 13,5 %
Gemmepotentiale: 25 år
Produktion: 4.799 flasker
Lagring: 18 mdr. på fransk eg og 24 mdr. på flaske
Rating: Nej
Velegnet til: Kraftige kødretter, vildt og lagrede oste

Flere detaljer

699,00 kr.

Mængderabat

Fra Antal stk. Pris pr. stk. Du sparer
6 619,00 kr. Op til 480,00 kr.
12 529,00 kr. Op til 2 040,00 kr.

Yderligere information

Fra vingården Valdipiatta, der ligger i Montepulciano i Italien kommer denne sjældende og unikke rødvin, Nobile di Montepulciano Riserva.

Vino Nobile Riserva fremstilles kun i ekstraordinære år, hvor druerne fra vores ældre vinmarker er nøje udvalgte og separat vinfremstillet. Denne vins levetid kræver, at ældning i træ efterfølges af en periode, nogle gange ret lang tid, med raffinering i flaske. På den måde opnås en perfekt ligevægt mellem alle dens komponenter.
Alle druer håndplukkes.

Farven er den klassiske rustfarve med lilla toner.

Det er en flot velkonstrueret vin med duft af lakrids, chokolade og tobak.

Sprød og kraftfuld i munden, med tydelige noter af stand, muld, tørv og græs, efterfulgt af en laaang eftersmag af tobak og modne mørke bær.

Nobile de Montepulciano Riserva er en tanninrig rødvin, som kan drikkes efter 10 år men som er på toppen efter 20 år.

Vigna D’alfiero betyder Alfiero's vinmark. Alfiero var den første arbejder på Tenuta Valdipiatta, og han havde allerede arbejdet i 15 år på vingården, da Giulio Caporai købte ejendommen i slutningen af 60’erne.
Det var Alfiero, der lærte Giulio om vingårdens historie, hemmelighederne fra vinmarkerne og jorden og vinstokkenes karakteristika. Det var også Alfiero, der i 1973 beplantede en ca. 3 hektar stor vinmark, der blev kaldt Bossona. Denne vinmark er i dag betragtet som Valdipiattas bedste ”cru” til produktion af Sangiovese. Urano.

Alfieros søn, fortsatte efter sin far på Valdipiatta og er i dag kældermester på Valdipiatta.