Vingård: WhitehavenOmråde: Marlborough, Awatere Valley, New...
Tilbud 3 flasker kun 497,- kr. (spar 100 kr.)Vingård: Cave...
Amisfield vingården ligger lige ved foden af Pisa Bjergene i den centrale del af Otago på New Zealand. Amisfield Wine Company, der blev etableret i 1988, specialiserer sig i at producere de aromatiske hvidvine, baseret på Pinot Noir druen. Vingården dyrker over 80 hektarer vin af de i alt 200 hektarer, der hører under vingår-den. Størstedelen af disse vinstokke er over 10 år gamle og det er den største vingård i hele det Centrale Otago.
Vingården blev etableret i 1994 af Greg og Sue White og på snedigste vis lokkede de den fantastiske vinmager Simon Waghorn til firmaet for at give den spirende vingård sin kant.
Greg og Sues erhvervsmæssige karrierer havde altid drejet sig om finans og mar-kedsføring, så det var en gigantisk livsstilsændring, de foretog ved at flytte til Marl-borough. Simons motivation og drivkraft var drevet af at kunne fremstille den bed-ste vin uden at gå på kompromis.
Da Sam Smail – også en kendt vinmager – overtog ledelsen af Whitehaven’s talent-fulde produktionshold, fastholdt han de kompromisløse forpligtelser – dette familie-drevne firmas adelsmærke! Sam Smail, som nu har været hos Whitehaven i over 10 år kombinerer sin viden-skabelige præcision med sin kunstneriske kreative fornemmelse, og derfor kan Whitehaven præsentere en række vine, som har stor intensitet og konsistens med en fantastisk kvalitet.
Da Whitehaven er beliggende i Marlborough’s ”Gyldne område”, bliver Whitehaven’s ry for at fabrikere vine af stor kvalitet og intensitet bekræftet af, at der benyttes vine fra over 30 omhyggeligt udvalgte og afprøvede vinmarker, som er beliggende udover denne specielle region, hvilket betyder, at Whitehaven’s vine har den auten-tiske Marlborough duft og smag.
Hele serien af vine inkluderer Sauvignon Blanc, Chardonnay, Gewürztraminer, Pinot Gris, Riesling, Pinot Noir og Rosé. Whitehaven bryster sig af at have en enkelt vision – konstant at kreere fantastiske karakterfulde og skønne vine af den fineste frugt – så vingården virkelig reflekterer både naturen og ånden af Marlborough.
Vingård: WhitehavenOmråde: Marlborough, New ZealandDruer: 100 % Pinot GrisAlkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: Vinen er drikkeklar nu og kan ligge i 6 årProduktion: 5.000 flaskerLagring: 6 mdr. på stål og 6 mdr. på fadRating: NejVelegnet til: Røget fisk, lette vildtretter, svampe og asiatisk mad
Vingård: Matahiwi EstateOmråde: Hawkes Bay, Wairarapa, New ZealandDruer: 100% ChadonnayAlkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: 12-15 årProduktion: 3.900 FlaskerLagring: 1 år på ståltanke og 6 mdr på fadRating: NejEr velegnet til: Fisk, ost og asiatisk mad
Vingård: AmisfieldOmråde:Lowburn Terrace, New ZealandDruer: 100% RieslingAlkohol: 9 %Gemmepotentiale: 5 årProduktion: 2.400 FlaskerLagring: Rustfrie ståltankeRating: NejEr velegnet til: Ost, tapas, kylling, wok og fisk
Vingård: AmisfieldOmråde: Central Otago, New Zealand Druer: 100 % RieslingAlkohol: 12 %Gemmepotentiale: Drikkeklar nu. Kan ligge op til 10 - 16 år.Produktion: 4.000 flaskerLagring: Modnet på lette tønder i 4 månederRating: NejVelegnet til: Fisk, suppe og ost
Vingård: WhitehavenOmråde: Marlborough, New ZealandDruer: 100% Sauvignon BlancAlkohol: 13 %Gemmepotentiale: 5 årProduktion: 5.000 FlaskerRating: NejEr velegnet til: Fine hvide fisk samt kylling og skaldyr
Vingård: AmisfieldOmråde: Central Otago, New ZealandDruer: 100 % Sauvignon BlancAlkohol: 12,5 %Gemmepotentiale: 15 - 20 årProduktion: 12.000 FlaskerLagring: Rustfrie ståltankeRating: NejEr velegnet til: Velkomst – ost, laks og tapas
Vingård: AmisfieldOmråde: Central Otago, New ZealandDruer: 100 % håndplukkede Pinot Gris druerAlkohol: 13 %Gemmepotentiale: 15 årProduktion: 16.000 flaskerLagring: Stål og ældre fadeRating: NejVelegnet til: Ost, asiatisk mad
Vingård: WhitehavenOmråde: Marlborough, Awatere Valley, New ZealandDruer: 100 % Sauvignon BlancAlkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: Til år 2030Produktion: 9.000 flaskerLagring: 6 mdr. på stålRating: Gold; Concours MondialVelegnet til: Muslinger, hummer og andre skaldyr, hvis fisk, salat og som aperitif