Vingård: AmisfieldOmråde: Central Otago, New ZealandDruer: 100 %...
Vingård: Diamond Estates – Lakeview Cellars Område: Ontario, Canada...
Baseret på især druesorterne Tempranillo og Garnacha, men også Mazuelo og Graziano, fremstilles der år efter år en lang række kvalitetsvine i Rioja.
Rioja ligger nord for hovedstaden Madrid i det centrale Spanien, hvor ovenstående druer har ideelle vækstbetingelser og dermed danner grundlag for de bedste vine.
Ligesom landsmændene i Ribera del Duero laver vingårdene i Rioja også både de unge vine i form af Joven og Roble samt de fadlagrede vine Crianza og Reserva.
Centrum for Rioja-vinene er byen Haro. Her produceres mange af de fantastiske vine på områdets bedste vingårde.
Vingård: ValencisoOmråde: Rioja, SpanienDruer: 100 % TemperanilloAlkohol: 14 %Gemmepotentiale: 12-16 år Produktion: 9.000 FlaskerLagring: 24 mdr. på cement tanke, 24 mdr. på kaukasisk eg, for at give korrekt fadsmag. 12 mdr. på flaskeRating: 92 velfortjente point hos James SucklingVelegnet til: Kalv, lam, okse og vildt
Vingård: EgomeiOmråde: Navarra, SpanienDruer: 100% TempranilloAlkohol: 13,5%Gemmepotentiale: 10 årProduktion: ca 14.000 flaskerLagring: 12 måneder i fransk og amerikansk egRating: nejVelegnet til: Fremragende til tapas og asiatisk inspireret mad
Vingård: ValencisoOmråde: Rioja, SpanienDruer: 100 % TemperanilloAlkohol: 14,5 %Gemmepotentiale: 10 år Produktion: 14.000 flaskerLagring: 7 mdr. i cementtanke, 12 mdr. på fransk eg og yderligere 12 mdr. på cement.Rating: Velegnet til: vildt, asiatisk og lam
Vingård: EgomeiOmråde: Rioja, SpanienDruer: 75% Tempranillo og 25% GracianoAlkohol: 15,5 %Gemmepotentiale: 25 årProduktion: 3.000 flaskerLagring: 3 år på fransk barrique og 2 år på flaskeRating: Ingen ratingVelegnet til: Kraftigt kød og gryderetter.
Vingård: ValencisoOmråde: Rioja, SpanienDruer: 100 % TemperanilloAlkohol: 14,5 %Gemmepotentiale: 20-25 år – drikkeklar fra 2020Produktion: Limided 4.000 FlaskerLagring: 60 mdr. på cement tanke, for at bibeholde frugt. 40 mdr. på kaukasisk eg, for at give korrekt fadsmag. 20 mdr. på flaskeRating: ja, 92 point, Tim AtkinVelegnet til: Kalv, lam, okse og vildt
Vingård: ValencisoOmråde: Rioja, SpanienDruer: 100 % TemperanilloAlkohol: 14 %Gemmepotentiale: 10 år Produktion: 11.000 flaskerLagring: Lagret og fermenteret i cement tank og herefter 17 måneder på fransk egRating: Ja, 93 point, Tim AtkinVelegnet til: Rød kød