Vingård: LagerlaOmråde: Montalcino - ItalienDruer: 100 % Sangiovese...
Vingård: LagerlaOmråde: Montalcino, ItalienDruer: 100%...
Alle med en forkærlighed for italiensk vin kender uden tvivl Piemonte som et område, hvor adskillige lækre rødvine hvert år bliver produceret.
Vinområdet syd for Torino er især kendt for Nebbiolo-druen, der blandt andet bruges til produktion af de fantastiske rødvine Barolo og Barbaresco.
AK Vine tilbyder et bredt udvalg af Barolo og Barbaresco, så du både prismæssigt og smagsmæssigt kan finde præcis den rødvin, du ønsker.
I Piemonte produceres også mange andre lækre rødvine, eksempelvis Barbera og Dolcetto, hvor de fleste kommer fra trøffelbyen Alba. Barbera producers også i eksempelvis byen Asti, men de fineste Barbera-vine kommer fra Alba, hvor Asti i stedet er kendt for deres mousserende vin Moscato d'Asti.
Du kan læse mere om de forskellige Barolo- og Barbaresco-vine samt alle øvrige vine fra Piemonte ved at klikke på hver enkelt vin.
Vingård: AbrigoOmråde: Piemonte, ItalienDruer: 100% NebbioloAlkohol: 14,5 %Gemmepotentiale: Den har potentiale til at ligge 25 år. Bør ikke drikkes før 2021Produktion: 3.000 FlaskerLagring: 12-15 måneder i små tønder, hvoraf 20% er nyeRating: Velegnet til: Bøffer samt andet lækkert okse/kalvekød.
Vingård: VirnaOmråde: Piemonte, ItalienDruer: 100% NebbioloAlkohol: 14,7 %Gemmepotentiale: 30 årProduktion: 2.277 flaskerRating: Ja: Gambero Rosso: 2 Bicchiere - 96+ Point i the Wine AdvocateEr velegnet til: Krydret kød, topklasse rødt kød og den rigtige mand!
Vingård: AbrigoOmråde: Piemonte, ItalienDruer: 100 % NebbioloAlkohol: 14,5 %Gemmepotentiale: 25 årProduktion: 6.500 flaskerLagring: Slovenske egetønder i 24 måneder og herefter 12 måneder på flaskeRating: Er velegnet til: Lam, okse- og kalvekød .....og store bøffer
Vingård: AbrigoOmråde: Piemonte, ItalienDruer: 100% NebbioloAlkohol: 14 %Gemmepotentiale: 15 årProduktion: 9.500 FlaskerLagring: Slovenske egetønder i 12 måneder og herefter 12 måneder på flaskeRating: NejEr velegnet til: Pasta, risotto, rød kød og mellemlagret oste
Vingård: AbrigoOmråde: Piemonte, ItalienDruer: 100 % NebbioloAlkohol: 14,5 %Gemmepotentiale: 20 år, topper i 2024Produktion: 1.636 flaskerLagring: 36 mdr. i franske barrique, heraf 18 mdr. i nyeRating: Er velegnet til: Oksekød og vildt
Vingård: AbrigoOmråde: Piemonte Treiso, ItalienDruer: 100% NebbioloAlkohol: 14 %Gemmepotentiale: 15 år, topper i 2025Produktion: 2.437 flaskerLagring: 18 mdr. på franske barriqueRating: Velegnet til: Oksekød og vildt
Vingård: VirnaOmråde: Piemonte, ItalienDruer: 100% NebbioloAlkohol: 14,7 %Gemmepotentiale: 25-30 årProduktion: 2.756 flaskerRating: Er velegnet til: Krydret rødt kød og rigtige mænd