Vingård: ValdiapiattaOmråde: Montalcino, ItalienDruer: 85 % Sangiovese...
Vingård: AmisfieldOmråde: Central Otago, New ZealandDruer: 100 %...
Alle med en forkærlighed for italiensk vin kender uden tvivl Piemonte som et område, hvor adskillige lækre rødvine hvert år bliver produceret.
Vinområdet syd for Torino er især kendt for Nebbiolo-druen, der blandt andet bruges til produktion af de fantastiske rødvine Barolo og Barbaresco.
AK Vine tilbyder et bredt udvalg af Barolo og Barbaresco, så du både prismæssigt og smagsmæssigt kan finde præcis den rødvin, du ønsker.
I Piemonte produceres også mange andre lækre rødvine, eksempelvis Barbera og Dolcetto, hvor de fleste kommer fra trøffelbyen Alba. Barbera producers også i eksempelvis byen Asti, men de fineste Barbera-vine kommer fra Alba, hvor Asti i stedet er kendt for deres mousserende vin Moscato d'Asti.
Du kan læse mere om de forskellige Barolo- og Barbaresco-vine samt alle øvrige vine fra Piemonte ved at klikke på hver enkelt vin.
Vingård: Orlando AbrigoOmråde: Piemonte, ItalienDruer: 100% NebbioloAlkohol: 14,5 %Gemmepotentiale: Den har potentiale til at ligge 25 år. Den vil være superlækker fra ca. 2015 og frem.Produktion: 3.000 FlaskerLagring: 12-15 måneder i små tønder, hvoraf 20% er nyeRating: JaVelegnet til: Bøffer samt andet lækkert okse/kalvekød.
Vingård: VirnaOmråde: Piemonte, ItalienDruer: 100% NebbioloAlkohol: 14,7 %Gemmepotentiale: 30 årProduktion: 2.277 FlaskerRating: Ja: Gambero Rosso: 2 Bicchiere - 96+ Point i the Wine AdvocateEr velegnet til: Krydret kød, topklasse rødt kød og den rigtige mand!
En kæmpestor Barolo med masser af tanniner Vingård: VirnaOmråde: Piemonte, ItalienDruer: 100 % NebbioloAlkohol: 14,7 %Gemmepotentiale: Vinen er drikkeklar fra 2014 og de næste 40 - 50 årProduktion: 2.277 FlaskerRating: NejEr velegnet til: Krydret kød, topklasse rødt kød og den rigtige mand!
En Barolo – klassisk Nebbiolo med lang lang eftersmag Vingård: VirnaOmråde: Piemonte, ItalienDruer: 100 % NebbioloAlkohol: 14,7 %Gemmepotentiale: 30 årProduktion: 2.300 FlaskerRating: Ja: 93 Points in Wine SpectatorEr velegnet til: Krydret kød, topklasse rødt kød og den rigtige mand!
Vingård: AbrigoOmråde: Piemonte, ItalienDruer: 100 % NebbioloAlkohol: 14,5 %Gemmepotentiale: 25 årProduktion: 6.500 FlaskerLagring: Slovenske egetønder i 24 måneder og herefter 12 måneder på flaskeRating: Er velegnet til: Lam, okse- og kalvekød .....og store bøffer
Vingård: AbrigoOmråde: Piemonte, ItalienDruer: 100 % NebbioloAlkohol: 14,5 %Gemmepotentiale: 25 årProduktion: 3.900 FlaskerLagring: Slovenske egetønder i 20-22 måneder og herefter 8-10 måneder på flaskeRating: Ja - 93 PointEr velegnet til: Lam, okse- og kalvekød ….. og store bøffer og rigtige mænd
Område: Piemonte, ItalienVingård: AbrigoDruer: 100% NebbioloAlkohol: 14 %Gemmepotentiale: 15 årProduktion: 9.500 FlaskerLagring: Slovenske egetønder i 12 måneder og herefter 12 måneder på flaskeRating: NejEr velegnet til: Pasta, risotto, rød kød og mellemlagret oste
Vingård: AbrigoOmråde: Piemonte, ItalienDruer: 100 % NebbioloAlkohol: 14,5 %Gemmepotentiale: 20 år, topper i 2024Produktion: 1.636 FlaskerLagring: 36 mdr. i franske barrique, heraf 18 mdr. i nyeRating: Er velegnet til: Oksekød og vildt
Vingård: Orlando AbrigoOmråde: Piemonte Treiso, ItalienDruer: 100% NebbioloAlkohol: 14 %Gemmepotentiale: 15 år, topper i 2025Produktion: 2.437 FlaskerLagring: 18 mdr. på franske barriqueRating: Velegnet til: Oksekød og vildt