Lande / Vingårde

Nyhedsbrev

Nyheder

Information

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Følg os på Facebook

Vingårde

AK Vine importerer vin fra en stor del af verden. Alle vore vine kommer fra små familiedrevne vingårde. Passionerede, fantastiske mennesker som brænder for deres vin og for at lave kvalite

Vi har et godt og tæt forhold til vore leverandører og indimellem kommer de til Danmark for selv at præsentere deres vine.

Klik på nedenstående lande for at læse mere om de fantastiske vingårde der leverer vin til AK VineUnderkategorier

 • Argentina
  Vingårde Argentina Roberto de la Mota, der er søn af den legandariske pioner indenfor moderne vinfremstilling i Argentina - Raul de la Mota, er født på en vingård og har arbejdet hele sit liv med vin. Hans nyeste projekt blev anlagt i 2009, hvor Roberto sammen med sin 19-årige søn Rodrigo startede med én vin, og nu består produktionen af tre skønne vine. Sønnen er en ivrig studerende ønolog og arbejder på at blive tredje generation i firmaet. Druerne er for det meste fra udvalgte vinmarker i UCO-dalen i Mendoza. Markerne ligger i stor højde og har et frisk klima, og far og søn anvender med blandinger sammen med Cabernet Franc, der giver vinen krydrede og friske noter. Gå til hjememside  her MENDEL WINES - REVANCHA Terrada 1863 5507 Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina Telefono: +54 261 5241621 Fax: +54 261 5241622
 • Australien
  Vingårde Australien Grant Burge Vinhuset Grant Burge ligger i vinområdet Barossa, ca. 60 km. nordøst for Adelaide i staten South Australia. Vinhuset Grant Burge er kun 15 år gammelt, men Grant Burge selv har produceret vin i mere end 30 år, og hans forfædre har levet af vindyrkning siden 1855. Det betyder, at han laver vinen fra nogle af de ældste vinmarker i Barossa f.eks. den mere end 80 år gamle Filsell-vinmark. Grant Burge vinhuset har 18 forskellige vinmarker på i alt 350 hektar og er den største private vinproducent i Barossa. Han er udover sin fantastiske Tawny, kendt for at producere gode vine til en meget rimelig pris. Langmail Winery Vingården Langmail blev oprettet allerede I 1842 af tyske Christian Auricht, som dermed skabte distriktets første landsby. Det siges, at det er den ældste tilbageværende Shiraz vinmark i verden. Langmeil’s prisvindende række af internationalt anerkendt vine anses for at være produceret af de bedste i Australien, og det unge team af vinmagere er dedikeret til at videreføre vingårdens succes på basis af kvalitet i hvert et hjørne. Paul Lindner står for produktionen, og det er lykkedes ham at opnå 5 stjerner i James Halliday Australia Wine Companion samt bevis på, at han er blandt Australiens elite indenfor Langton’s Fine Wine Classification VI. Hvis man besøger Barossa distriktet er det et ”must” at besøge vingården for skønne oplevelser.
 • Canada
  Vingårde Canada Du kan her læse om de fantastiske vingårde vi samrabejder med i Canada. Vi Samarbejder og handler lige nu vine fra Vingårdene Pilleteri Estate, som er en lille vingård placeret i Niagara-on-the-Lake i Ontario. Læs mere om vingården nedenfor Vingården Diamond Estate producere deres lækre vine på Lakeview Wine Co. Vingården Vineland Estate er beliggende i Niagara Escarpment, er foruden en vingård også en restaurant.
 • Chile
  Vingårde Chile Chile er et af de lande med de bedste betingelser for (differentieret) vinproduktion. Masser af so , kulde om natten og påvirkning fra Middelhavet og Andes bjergene. Helt perfekt. Eneste problem er at der kan falde for lidt regn i sommerperioden. Hoveddruerne er Carmenere, Cabernet Sauvignon, Merlor og Syrah, men de laver også gode Pinot Noir og Malbec, samt de hvide Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Viognier og Gewurtztraminer. Som i Argentina er mange vinmarkener placeret i over 2000 meters højde, faktisk helt op til 3500 meter .
 • Frankrig
  Vingårde Frankrig Bonjour! Frankrig er verdens største vinland ….når Italien ikke er det. Frankring er verdens bedst placerede vinland. Det land med mest Calcaire (kalksten)…som er kendt for at være det bedste til vinproduktion. Landet med de mest restriktive regler for vinproduktion…på godt og ondt. Fra Champagnes unikke bobler til Loires berømte Sancerre, smukke Alsace med ”rigtig” Riesling og Bordeauxs berømte Cru. Fra Bourgognes gamle Pinot Noir vinmarker til kult vine i Cote Rotie, Hermitage og Chateneuf du Pape. Ægte Malbec i Cahors og klasse Rose i Provence, til de ”nye” stjerner i Languedoc, Roussillon og Minervois. Frankrig kan det hele, deres selvforståelse er enorm og de mener de er de bedste. Ofte har de ret.
 • Grækenland
  Vingårde Grækenland Douloufakis Nikos - vin Grækenland Allerede i 1930 startede bedstefaderen i Douloufakis familien vingården op i den bedste professionelle stil, men baseret på gamle, traditionelle premisser. Dette førte til, at Douloufakis Familien i 1952 deltog i Den 17. Internationale Trade Fair i Thessaloniki og her modtog de Kvalitetstitlen som vinproducenter. I dag ledes firmaet af sønnesønnen Nikolas Douloufakis, som fortsætter de gode familietraditioner. Nikos Douloufakis er studeret ønologi i Italien og han er meget påpassselig med at videreføre de stolte traditioner, samtidig med at han sørger for at opdatere premisser og produktioner, så vinene opnår en kvalitet, han kan stå inde for. www.cretanwines.gr
 • Italien
  Vingårde Italien Ciao! Italien er verdens største vinland. Landet med flest drue sorter, flest terroirs, og flest stilarter. De vigtigste vinområder er Veneto (Valpolicella, Soave), Piemonte (Barolo, Barbaresco, Nebbiolo, gedeoste, trøfler) og Toscana  Chianti, Brunello, Vino Nobile, Sangiovese), men intet sted i verden har så mange vinområder som Italien. Det gør det også til kontrasternes land. Fra det værste overproducerede bulk vin, til fine mellemklasse vine …til verdens fineste vine.
 • New Zealand
  Vingårde New Zealand New Zealand er af verden hurtigst voksende vinlande . Fremragende til Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Gewurtstraminer og Riesling. Fra verdens sydligste vinområde Central Otago ( køligt ) til nord øen (varmt). På nordøen laves shiraz, cabernet, merlot (varmklima druer) men dog ikke i høj klasse kvalitet, endnu. Den mega varme korte sommer er et problem ( børn skal bære hat / kasket om sommeren), samt den lange vinter, kan gøre at druerne har svært ved at modnes om efteråret. NZ har på sin vis revolutioneret vinverden med deres hang til skruelåg og deres høje (bourgogne stil) kvalitet. Monty Python lavede jokes om NZ vinkvalitet! I dag er der ingen der griner mere ….
 • Portugal
  Vingårde Portugal RUI Roboredo Madeira RUI Roboredo Madeira VineNuno Borges er vinmageren hos RUI Roboredo Madeira. Han er vokset up i hjertet af sin families hjemby i Douro Superior i Portugal - der er et fjernt og magisk hjørne på den iberiske halvø. Alle de kraftfulde og robuste dufte og lugte, der omgiver det smukke landskab, har påvirket ham meget, og han har rejst til de fleste områder i hele verden, der dyrker vin. Her har han lært meget om de processer, der opnår de bedste resultater - og blev derfor draget tilbage til egne vingårde, overbevist om det store potentiale i at fabrikere vine i verdensklasse. Nuno Borges har nu lavet vin her i denne egn i over 20 år. Ved at arbejde med høsten i mange år, har han lært, at det er yderst vigtigt at passe på vinmarkerne for at opretholde den naturlige balance - og derfor få det bedste ud af de ”indfødte” druesorter, såsom Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinta Roriz. Når han fabrikerer vin af disse druesorter, udtrykker vinene dette områdes virkelig karakter. Smukke og inspirerende omgivelser De fantastiske vinmarker, der er i Douro Valley fortsætter med at inspirere ham og hans passion for vinfremstilling, hvilket absolut kan smages i kvaliteten af de vine, han fremstiller. Gå til hjemmesiden
 • Spanien
  Vingårde Spanien Spanien er verdens 3. største vinland. Masser af sol samt kulde om natten er ideelt for vin…problemet er for meget sol og for lidt vand. Kunstvanding hjælper, men mange har ikke råd til kunstvandings-anlæg. Én af forskellene ml. Spanien og alle andre lande er, at Spanien ønsker at frigive vinen når den er drikkeklar …kompliment for det, men derved mangler vinen den xplosivitet og frugtbombe touch, som er så populært og som mange andre lande er så gode til. Spanien, Frankrig og Italien kan ikke sammenlignes, men de er alligevel alle 3 ret konservative hvad vin angår. Italien fastholder deres umulige etiketter, så det er ofte en håbløs opgave at se hvor vinen kommer fra og hvad der er i ???? Frankrig fastholder deres stringente vinregler som begrænser de nye kreative vinmagere. Og Spanien fastholder den modne fadlagrede fede lækre stil (som vi er mange der elsker) og ignorerer konkurrencen fra nye landes alkohol frugtbomber.
 • Sydafrika
  Vingårde Sydafrika Sydafrika et af verdens smukkeste vinlande. Masser af påvirkning fra Stillehavet, kulde om natten og varme om dagen samt den kølige vind fra False Bay gør Sydafrika til et super spændende vinland. Der laves masser af høj klasse vin fra den elegante Pinot Noir, til Bordeau blends af Cabernet Franc, Merlo , Cabernet Sauvignon og Petit Verdot. Den krasbørstige Pinotage, (krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault) og, den kraftige Shiraz bliver også lavet i høj kvalite . Sydafrika er desuden fremragende til de hvide Chenin Blanc, Chardonnay, Sauvignon Blanc samt deres berømte late harvest dessertvine. Der er 2 stilarter i Sydafrikas vinmagere, dem der gerne vil elegance og dem der gerne vil lave powerfulde vine.
 • Østrig
  Vingård Weingut Felsner Den familieejede vingård Weingut Felsner dyrker 39 acres vinmarker på nogle af de bedste jorde i Kremstal området omkring de farverige landsbyer Rohrendorf og Gedersdorf. Nogle af de store fordele, vi har er den høje procentdel af gamle vinstokke, der er på markederne. Mere end 50 % af vores Grüner Veltliner vinstokke er mere end 30 år gamle – og nogle over 50.   I stedet for at udskifte de gamle marker – rekultiverer vi dem og erstatter de manglende stokke med nye vinstokke. Dette giver mere selective typer på den samme mark og derfor også et større aspekt af smage og dufte. De gamle og hårdførde vinstokke med rødder op til 10 meter dybe, tilfører mere ekstrakt og stof. Manfred Felsner lever og ånder for vin. Han elsker at lave vine, han elsker at tale om vin. Alt han overhovedet tænker på er vin og hans entusiasme inspirerer alle omkring ham.
 • Danmark
  Vingårde Danmark Werning Wine har til huse på den dansk/franske vingård Kristianshøj, som ligger i Viemose på Sydsjælland, tæt på Ulvsund og Kalvehave. Kristianshøj ligger på en 55 meter høj bakketop med udsigt over Ulvsund og Møn. Den "høje" beliggenhed samt den korte afstand til vandet gør, at marken altid er godt ventileret samt at majfrost kun sjældent forekommer.  Dette i forbindelse med de mange solskinstimer og den lave regnmængde gør, at man kan producere nogle meget spændende vine. Werning Wine producere både danske og franske vine. Produktionen og vinification af de danske vine foregår i Danmark på Kristianshøj.  Werning Wines holder rundvisninger og smagninger på Kristianshøj, bestemt et besøg værd. Link  til Werning Wine hjemmeside.
pr. side
Viser 1 - 12 af 195
Viser 1 - 12 af 195