Vingård: VirnaOmråde: Piemonte, ItalienDruer: 100% NebbioloAlkohol: 14,7...
Tilbud 6 flasker kun 894,- kr. (spar 180,- kr.)Vingård:...
Vingården La Gerla ligger i 320 meters højde over havet, på de blide bakker ved Montalcino.
Denne lille vingård har etableret sig som en af de allerbedste Cru´er i Montalcino i hjertet af Toscana.
Ejeren, Sergio Rossi, var tidligere ansat i reklame branchen, hvor han var direktør for 3 Europæiske kontorer og brugte al sin tid på at rejse rundt, få for lidt søvn og overholde skarpe deadlines.
Nu er Sergio nærmest blevet en del af det rolige Toscanske landskab, og han elsker sine vinplanter som var de hans egne børn.
Denne gentleman, med sin sprudlende personlighed, har nået sit mål med at skabe en lille enestående vingård i Montalcino, hvor den mest moderne teknologi er kombineret med know-how fra de lokale og en vinmager.
På La Gerla spille den menneskelige faktor en vigtig rolle når der skal skabes excelente Toscanske vine fra jordene i området.
Selve vingården, har tidligere været i Biondi Santi familiens eje, hvorfra de lavede en af områdets bedste Brunello´er.
Sergio Rossi købte vingården i 1976 og rekonstruerede den med sans for den mindste detalje. Ikke længe efter, i 1978, skabte Sergio mærket La Gerla.
Sergio Rossi fra Lagerla er kult i Montalcino og foregangsmand i 80’erne for at højne kvaliteten. Både anmeldere og vinelskere hele verden rundt er enige – Brunello fra Lagerla er en Ferrari indenfor toscanske vine.
I dag er ejendommen på 11,5 hektar beplantet med vin og en stor moderne kælder udstyret med den seneste teknologi til vinfremstilling.
Sergio Rossi er godt hjulpet af et stærkt team, som har hjulpet ham med at nå sine høje mål. Vinmageren Vittorio Fiore har været med fra starten. Alberto Passeri er husets agronom og direktør, Marisa er kældermester, Luca har ansvaret for vinmarkerne og Sonia tager sig af alt det administrative.
Sidst men ikke mindst er der Seriano, der var den første landarbejder som arbejdede på gården, og som nu er vendt tilbage til La Gerla, for at bidrage med alt det, der ligger i blodet på en lokal bonde.
På La Gerla følger man nøje den teknologiske udvikling inden for vinudstyr, men i samme moment mener man også at den menneskelige faktor er af meget høj betydning når man skal skabe fantastiske vine.
Gå til hjemmesiden
Vingård: LagerlaOmråde: Montalcino, ItalienDruer: 100% Sangiovese GrossoAlkohol: 13,5%Gemmepotentiale: Vinen er drikkeklar nu, og den kan ligge 10 årProduktion: 10.000 flaskerRating:Velegnet til: Kraftigt kød, stegt og grillet
Vingård: LagerlaOmråde: Montalcino, ItalienDruer: 100% Sangiovese Alkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: Vinen er drikkeklar nu og kan gennem 10 årProduktion: 13.300 flaskerRating: NejVelegnet til: Forretter, grillet kød, især kalv, okse og vildt
Vingård: LagerlaOmråde: Montalcino, ItalienDruer: 100% Sangiovese Grosso - BrunelloAlkohol: 14,5 %Gemmepotentiale: Vinen er drikkeklar nu, og den kan ligge 25 årProduktion: 4.000 flaskerLagring: 3 år på Slovenske egetræsfade, hvoraf 1/3 af fadet er nyt, herefter 14 måneder på flaskeRating: NejVelegnet til: Den kan nydes som den er og til rødt kød
Vingård: LagerlaOmråde: Montalcino - ItalienDruer: 100 % Sangiovese Grosso – Brunello Alkohol: 14,5 % Gemmepotentiale: Vinen bedst om et par år, og den kan ligge 12-15 årProduktion: 2.500 flasker Lagring: 3 år på Slovenske fade, 1 år på franske tønder, herefter 14 måneder på flaskeRating: Ja, 94 pts. i Wine SpectatorVelegnet til: Rødt kød