Nyhedsbrev

Nyheder

Information

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Følg os på Facebook

Clairette de Die

Vindistriktet A.O.C. Clairette de Die er beliggende ved foden af
bjergområdet Vercors og er omkranset af kommunerne d'Aouste-sur- Sye mod vest og Châtillon en Diois mod øst.

Vinmarkerne hager sig fast i Drôme dalens skråninger og er med sine i alt 1400 Hektar fordelt over ca 32 kommuner omkring byen Die.

På den lerede, kalkholdige og svært tilgængelige jord har vinbønderne gennem tiden været i stand til at plante vinstokkene tæt ved foden af Vercors med det formål at beskytte dem mod vinterfrosten. Samtidig er vindistriktet beliggende så langt mod Syd, at den voldsomme sydfranske sommervarme gør det muligt for Muscat-druen at suge til sig af solens stråler og dermed "fylde sig" med sukker.

Kombinationen af den særlige jordbund, klimaets kontraster, valget af druesorter samt den omhyggelige vindyrkning gør det muligt at fremstille en meget karakterfuld vin. Distriktets høje beliggenhed på mellem 500 og 700 moh. gør det til den højest beliggende appellation i Frankrig.

De samme kvaliteter gør sig gældende for den økologiske vindyrkning, som allerede nu dækker 8% af det samlede areal.

Legenden

Med en ca. 2000 år lang levetid bag sig har Clairette de Die, som naturligt produceret vin, gennem tiden været genstand for flere fortællinger.

Allerede i Antikken skal den romerske forfatter Plinius den Gamle have omtalt "en naturligt mousserende vin, fremstillet af Vocon-folket".

En af legenderne fortæller, at en vinbonde på vej ned af bjergskråningen med sine vinkrukker under sin passage tværs over floden taber disse og ser sig nødsaget til at efterlade krukkerne i det iskolde vand til vinteren er overstået. Da foråret vender tilbage, henter han sine krukker og åbner en af disse i forventning om, at vinen er gået tabt.

I stedet strømmer der ham en forfinet, sød og perlende aroma i møde fra den vin i krukken, som i dag kendes under navnet "Clairette de Die".

Gå til hjemmesiden

Viser 1 - 3 af 3
Viser 1 - 3 af 3